Til seneste kommentar

Barfjell/berg som jeg vil plante litt grønt på - hva kan jeg velge?

Har en skråning i barfjell/berg som er så trist å se på, så har ønsker om å kunne plante litt blomster/grønne vekster, men hvilke? Må jo fylle på med jord i sprekker/søkk i fjellet, men det blitr jo kanskje maks dybde på 20cm… men aner lite om hva som kan gi meg en grønn oase. Bor helt ytters ved kysten/havet på vestlandet. Kan godt plante naturlige vekster som finnes i faunaen her, bregner etc, men må da vite hvilke planter som tåler mest og med minst jord og hvordan gå frem. Kan jeg plante tulipanløker nå i mars i potter?

Marianne

Kommentarer

 • Hei Marianne!

  Det finnes mange forskjellige steinbedsplanter som fungerer fint til planting i fjellsprekker og andre steder med skrinn jord! Du kan jo alltids også flytte eller dele planter som vokser naturlig i nærheten av deg, som vokser i lignende miljøer.

  Vi selger for eksempel 6-pk blandinger med stauder som kan trives under disse forholdene litt nærmere sommeren. Her kan du se de forskjellige blandingene:
  I tillegg vil flere lignende sorter være tilgjengelig som enkeltplanter. Felles er jo at disse plantene ikke er altfor høye, men du kan få et grønt og frodig uttrykk på fjellet ditt ved å blande litt ulike sorter. :-)

  Tulipanløk bør plantes om høsten, men om du har løk liggende fra i høst som ikke er plantet så er det bedre å få dem i jord enn å la dem ligge. Noen ganger går det bra, men i noen tilfeller vil ikke løken blomstre i år - men det er bedre å forsøke enn å oppbevare dem utenfor jorden enda lenger!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.