Hvordan sår jeg en blomtereng?

Jeg ønsker å så blomstereng i en liten skråning. Vi har akkurat fått ny hekk, så det ligger ny og frisk jord der nå. Kan man så på sensommeren (midten av august)? Og hvilken frøblanding bør jeg velge om jeg ønsker at den skal være varig?
Line

Kommentarer

 • Hei Line!

  Uansett om du har et ubenyttet område på gressplenen eller en naturtomt, kan du med enkle grep lage en blomstereng full av både liv og farger. Noen vekster trives i enkle, tørre miljøer mens andre trives under fuktigere forhold. De typiske blomsterengplantene liker imidlertid ikke næringsrik jord, og det kan du ta som utgangspunkt når du lager blomsterengen.

  1. Finn riktig sted og fjern gresset
   Fjern gresset på steder der du vil så en blomstereng, spesielt dersom gressplenen er fyldig. Bland deretter opp jorden med sand eller grus for å redusere næringsinnholdet i jorda. La ikke gressklipp ligge, da dette gjødsler jorda naturlig.
  2. Så blomsterengplanter
   Når jorda er mager, kan du begynne å plante de plantene du vil ha i blomsterengen din. Plukk fra ville planter i naturen (som ikke er fredet) og kjøp frøblandinger du kan plante. Engblomster som trives i mager og tørr jord er gulmaure, blodstorknebb, engknoppurt og blåknapp. Gress som liker magrere forhold er kamgras, gulaks og hjertegras.
  3. Så blomsterengen din
   I begynnelsen av juli er det på tide å så blomsterengen. Slå gress og blomster med en ljå eller skjærestang om det er et større område som skal slås. Et annet alternativ er å bruke gressklipperen, men pass på at du får samlet opp alt gresset etterpå. Om engen er frodig, kan du klippe den igjen på høsten, før vinteren kommer.
  4. Rydd blomsterengen om våren
   Når våren nærmer seg bør du rydde blomsterengen ved å fjerne døde løv og kvister. Opprydningen gir oksygen til blomstereng plantene som vil vokse og gjøre gressfjerningen om sommeren enklere.

  Her kan du lese mer om hvordan du sår en blomstereng


  Miriam Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.