Er dette Kiwiplante?

Hei, I sommer har jeg spiret noen kiwifrø fra type Hayward (Actinidia deliciosa) som ett lite eksperiment fremover. Men merker der jeg skrev hvilken plante som er hva har jeg glemt å sette ned sammen med plantene før jeg gikk til ferie og 4 uker senere er jeg usikker på om jeg nå har mange flotte kiwiplanter eller phyliasis. 

Kan dere se ut ifra bildene hva det er? For meg ser det ut som kiwi, da de matcher flere av kjennetegn til kiwiplanten. Men på bilder ligner også phyliasis på blader og stilk. 


Bladene har nå gått fra mer ovale - rundspisse blader til å nå også ha en taggete kant.
(legger ved bilde)

mvh
Morten

Morten

Kommentarer

 • Hei Morten!

  Jeg syns at bladformen og at de ikke er helt blanke gjør at der ser mer ut som en physalis enn en kiwiplante. Kiwi har ofte røde bladskaft og er noe mere hårete enn physalisen.
  Hedvig Gartner
 • Hei, og takk for raskt svar.

  Undersøkt videre og mener disse passer beskrivelsen til Actinidia deliciosa. 

  Den lyder slikt (Its leaves are alternate, long-petioled, deciduous, oval to nearly circular, cordate at the base, and 7.5–12.5 cm long. Young leaves are coated with red hairs; mature leaves are dark-green and hairless on the upper surface, and downy-white with prominent, light-colored veins beneath)

  kilde: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Actinidia_deliciosa

  Med svaret ditt skal jeg se litt nærmere på bladene igjen og sjekke opp mot en physalis jeg har stående separat i en egen potte ved siden av på nytt.

  Mvh
  Morten
 • Hei igjen, Morten!

  Det kan bli vanskelig å gjøre artsbestemmelse på distanse, men du rett i å sammenligne planten din med det du finner på nett, og om du har mulighet til å vise frem din plante til noen i din nærhet som er dyktig på hager så kan også de hjelpe deg videre.

  Ha en fin dag!
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.