Til seneste kommentar

Hvorfor får Arekapalmen min grå blader?

Hei! Jeg kjøpte en areka palme hos dere i novemeber. Den har holdt seg bra til rundt 1 måned siden. Bladene blir grå på tuppene og kryper innover. Jeg vanner den nedenfra og opp, i tillegg til at jeg dusjer den.  
Hva kan dette skyldes?
Og er det mulig å redde den? Hva må i såfall til?

Kommentarer

 • Hei Maria!

  Det høres ut som om den kanskje står på et sted med litt for tørr luft. Arekapalmen trives best i litt høy luftfuktighet, og hvis du bruker mye varme om vinteren kan dette tørke ut luften i litt for stor grad. Du bør gi den en plassering unna varmekilder på vinteren om du har mulighet til det.

  Hvis det hovedsakelig er de små bladene lengst nederst som tørker inn så er disse også de svakere plantene i potten, og det er mulig at resten av planten klarer seg. Disse kan du bare fjerne. Om du ser at dette skjer på hele planten så bør du derimot gjøre tiltak.

  Det er fint å gi plantene en dusj i blant for å fjerne støv osv. fra bladverket, men det beste er om du kan ta den med inn i f.eks. dusjen og la den stå i det fuktige klimaet over litt lengre tid, da en plutselig dusj i et ellers tørt miljø ikke vil ha stor effekt. Det beste er jo om du kan gi den bedre forhold der den står. Om du plasserer flere planter sammen i en gruppe kan de hjelpe hverandre med å opprettholde en høyere luftfuktighet, det samme kan en skål eller beholder med vann i nærheten av planten gjøre.

  Håper det ga deg noen tips!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.