Gummifiken

Kjøpte en oppstammet gummifiken for litt sida og den mista blad heile tida. Er dette normalt? Dette er bare på et par dager!

Marthe

Kommentarer

 • Hei Marthe!

  Det er faktisk ikke så uvanlig at akkurat fiken mister bladene sine under årets mørke perioder. Årsaken til dette er oftest at det er mangel på lys og tørr luft innendørs.

  Jeg vil gjerne gi litt tips som kan hjelpe den å komme seg raskere. Det beste i disse tilfellene er at du gir den lys, og det mest effektive på denne årstiden er vekstbelysning. Så klart kan du også sette planten i et vindu, men om du vil være sikker på at den får nok lys er min anbefaling plantelys.

  Spray bladene med vann cirka en gang om dagen, og se om dette hjelper mot bladfellingen. Du kan også gå ned på mengden vann når du vanner planten, da de drikker mindre under høsten og vinteren, og dermed risikerer å bli overvannet om du gir den for mye. Putt gjerne en finger ned i jorden og kjenn etter slik at jorden kun er litt fuktig ved vanning, og ikke bløt. Jeg håper dette hjelper din plante til å ha det litt bedre.

  Hedvig Gartner
 • Hei!
  Takk for tips! Syns fortsatt det virker litt rart at den snart har mista alle blad! Kan det vere andre ting som forårsaker dette?
  Marthe

  Marthe Aarreberg
 • Hei på deg Marthe.

  Hvor ofte vanner du den?, og hvor mange dl ca bruker du ved vanning?
  Står den i et solvindu?
  Hører fra deg slik at jeg kan hjelpe deg videre.
  Ha en riktig fin dag.
  Johnny Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.