Hvite dyr i jorda

Se bilde i vedlegg. Noen som vet hva dette er, og hva jeg kan gjøre med dette? Jeg har plantet tomatplanter og diverse chilien. Dyrene ser ikke ut til å lage skade i bladverket på plantene, kan ikke se dyrene på noen av plantene heller. Kun på jorden. Mest i de fuktige områdene. Blir svært glad om dere har noen tips eller råd.
på forhånd, tusen takk😊
Christina

Kommentarer

 • Hei!

  Det ser ut som du har fått litt spretthaler i jorden! Jeg forstår at det kan være vanskelig og irriterende når ubudne gjester kommer inn i hjemmet. Den gode nyheten er at det "bare" er spretthaler!

  Spretthaler er et dyr som naturlig lever i jorda og som stort sett lever i symbiose med plantene. De spiser ikke av levende organisk materiale men råtnende plantedeler.

  Men jeg forstår som sagt at det for deg kan føles ubehagelig å ha dem hjemme blant plantene dine. Hvis du har en større mengde spretthaler i jorda, kan du enkelt redusere antallet (eller til og med bli kvitt dem helt!) ved å fylle oppvaskkummen eller annet kar med vann. Ta så krukken og dypp den helt under vann. Dette vil få dyrene til å flyte opp til vannoverflaten og være enkle å fjerne!

   Håper dette er til hjelp!
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.