Til seneste kommentar

Hvordan få liv i lykkekastanje?

Hei! For noen måneder siden kjøpte jeg en lykkekastanje fra dere. Den var så fin, bladene vokste seg langt og grønne og det kom stadig nye blader. Plutselig begynte alt og visne, og jeg har nå kun et par planer igjen. Hva gjør jeg nå? Hva kan være grunnen til at alt visner og bladene faller av?
Tonje

Kommentarer

 • Hei på deg Tonje.

  Så trist da.
  Du må fortelle meg om plassering, vanningsrutiner osv.
  Pachira mister blader ved feil ompotting, for mye vann eller at du har flytttet på den.
  Det kan være andre ting også, men de jeg nevner er mest trolig.
  Jorden skal være jevnt, lett fuktig og ikke glem næring.
  Ønsker deg en fin dag videre.
  Johnny
 • Hei. Jeg har hatt min lykkekastanje i 1,5 år. Den står foran et vindu hvor det ikke kommer direkte lys.
  For et par uker siden snudde jeg treet, fordi jeg la leke til at de nesten ikke var blader på den siden som har vært inn mot veggen.
  Nå har treet begynt å miste mye blader. De blir brune, så ramler de av.
  Jeg har satt et plantelys i hjørnet der den står nå.
  Elsa
 • Hei Elsa!

  Det er ikke uvanlig at planter mister blader om vinteren. Uansett hvilket vindu planten står i vil de ikke få tilstrekkelig med lys nå om vinteren, så det er en veldig god idé med vekstbelysning.

  Når våren kommer og lyset vender tilbake vil du trolig få en tettere plante igjen, men det er sannsynlig at den ikke vil ta seg opp igjen før det, selv med hjelp av vekstlys. Når vi nærmer oss mars-april så gi den gjerne litt gjødsel jevnlig for å hjelpe den på vei.

  Hvis en side av planten vender inn mot en vegg er det også naturlig at den vil slippe bladene som ikke får lys, da disse bare tar energi fra planten uten å gi noe tilbake. Hvis du skal fortsette å ha planten på samme sted, og hvis feltet som vender inn mot veggen og er uten blader ikke er spesielt synlig, så hadde jeg latt planten stå med nakne grener inn mot veggen og fokusert på at siden som vender ut i rommet får nok lys. Alternativt kan du vende hele planten ofte for å gi alle deler litt lys.

  Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.