Til seneste kommentar

Kumquat og Mayer lemon med gule blader som faller av

Kjøpte kumquat og Mayer lemon på plantasjen for et halvt år siden. Etter jeg tok de ut i sommer begynte Mayer lemon å ha helt gule blader samt at frukt som vokste fint til da ble helt gule uten at de ble store nok til å kunne spises.(planten fikk sitrongjødsel, men tror ved uhell har jeg klart å vanne den med tomatgjødsel en gang). Mens kumquaten mistet alt av bladene, og grenene begynte å bli brune. Og alle nye bladene som kommer faller av etter litt. Vanner den ca 1 gang i uken med gjødsel for sitron. Også la jeg merke til at det krabba noen nesten usynlige svarte insekter, de ser ut som noen bittesmå svarte biter av støv, men så så jeg at de bevegde på seg. Bearbeidet med middel mot trips. Men problemet med grenene som dør og blader som faller vedvarte. Tok den inn igjen for 3 uker siden da den ikke likte seg ute. Kommer noen nye blader men faller av igjen. Legger ved et bilde. Plantene står nå under vekstlys.

Maria

Kommentarer

 • Hei Maria!

  Takk för ditt meddelande.

  Jeg tycker det låter som att dina planter har drabbats av något slags skadedyr. Om dom är små kan det vara trips. Trips er vanliga og man ser enklast deras avföring som ligger som svarta prickar på bladene. Om dom är ludna skulle det istället kunna vara ullus. Disse dyr er hvite og sitter främst på stammarna.

  Om du behandlar med såpa kan du med lite tur ta död på en rad ulike skadedyr ogtrenger ikke veta exakt hvilket dyr det rör seg om.

  Du kan behandle planten ved å spraye på en såpeblanding. Bland 1-2 spiseskjeer såpe pr liter vann. Spray aldri på planter som står i solen da bladene kan få brannskade av såpen. Gjenta behandlingen i en uke med 1-2 dagers mellomrom. Ved veldig sterke angrep kan 2 ml rødsprit også tilsettes pr liter vann.  Miriam Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.