Ompotting av Coleus

Hei! Min ganske store coleus som jeg kjøpte hos dere ser litt pjusk ut og jeg tenkte å potte den om. Hva slags jord bør jeg bruke? Det snakkes om torvfri jord. Er det bra for den?

Nina

Kommentarer

 • Hei!

  Coleusen din ser ut til å ha overlevd vinteren uvanlig bra, må jeg si! :-)

  De ser ofte litt matte ut om vinteren hvis de ikke får skikkelig lys eller en slags støttebelysning. Omplantering kan du gjenomføre ved begynnelsen av våren når solen begynner å komme tilbake og palettbladet ditt trenger en ekstra boost for å våkne opp.

  Vanlig blomsterjord fungerer utmerket for Coleus og ønsker du torvfri jord har vi en variant for det. Vi har utviklet denne for at den skal fungere mest mulig lik vanlig blomsterjord, så det skal ikke være så stor forskjell på dem!

  Håper planten din blir stor og fin denne sommer!
  Jennie
 • Hei!
  Jeg har en del Coleus som jeg ønsker at skal beholde og evt. utvikle sine farger i løpet av vinteren. Jeg har dem i vestvendt vindu, men min terrasse og terrassen over skygger mye. Hvilket plantelys er sterkt nok til å fremkalle de ulike fargene i coleusen?
  Og hva bør jeg se etter når jeg kjøper lys, watt, lumen, PPFD eller lux?
  Elen
 • Hei Elen!

  Takk för ditt meddelande.

  För att bevara de farger som Coleus har trenger dom lys, precis som du er inne på sjelv.

  Nelson Gardens LED list är en bra investering för oss som liker planter, den er lite dyrare men man får også en hållbar och välfungerande produkt. Den er enkel at henge upp i f.eks. ett vindu og det finns to längder på den. Du kan dessutom koble ihop den med en til LED list längre fram.

  Belysningen har en nominell lysstrøm på 2200 lumen (plantelys bör ha minst 1600 lumen), nominell brennetid på 35 000 timer, 6400 K (lysets fargetemperatur i kelvin) og PPFD på (100 mm) 141 µmol/s/m².

  PPFD angir hvor mye lys som treffer en spesiell flate. Belysningen skal plasseres i en avstand på 20 til 40 cm fra planten.
  Miriam Gartner
 • Hei, jeg kjøpte to coleus av dere for noen dager siden, og vil allerede potte dem om da jeg ser at røttene tyter ut under potta, og den ene er betydelig større og trenger mer plass. Men jeg har skjønt det er best å potte om på våren, men lurer på om det er ok å gjøre det likevel nå på starten av høsten, slik at de får god plass over vinteren. Ser at den ene har to "hovedstilker" og lurer på om det også er like greit å potte de i hver sin potte?
  Ann Christin
 • Hei på deg Ann Christin.

  I prinsippet så går det an, men alt er lettere og tryggere på våren.
  Du kan fint lage to planter ut av den ene så sant det ikke er en stilk som har delt seg.
  Ønsker deg en fin dag videre.
  Johnny Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.