Til seneste kommentar

Skal jeg fjerne plastpotten på plantene mine?

Hei, når man kjøper planter så kommer disse i en plastikk potte! Kan man ta de ut av disse pottene å plante de i en orntlig potte? Eller skal disse plastikk pottene stå opp en annen potte?
annie simone

Kommentarer

 • Hei Annie!

  Om du velger å sette planten din i en potte i et annet materiale er helt opp til deg, det viktige er at potten planten står i har hull i bunnen slik at vannet kan bli drenert bort. Har ikke potten dette er risikoen for overvanning stor.

  Det vanlige er jo at vi lar plantene stå i plastpottene, som har hull, og så setter vi plastpotten i pyntepotter i annet materiale, eller i finere plast, som er tette. Slik beskytter du både underlaget fra vann, du får mulighet til å matche potten til den interiørstilen du ønsker, samt at du har mulighet til å gi planten fri drenering.

  Om du ønsker å plante den direkte i en annen potte som har hull i bunnen kan du absolutt gjøre det, men da anbefaler jeg at du sørger for å ha en skål eller noe annet under potten som beskyttelse mot underlaget, slik at det ikke oppstår fuktskader.

  Håper det svarte på spørsmålet ditt!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.