Til seneste kommentar

Hva gjør jeg med rhododendron som henger med bladverket og ikke blomstrer?

Sameiet har en rhododendron i stor potte som vi kjøpte i forfjor. I fjor kom det bare knopper som aldri blomstret og disse har stått gjennom hele vinteren. Jeg er ikke sikker på om noen nye har kommet til i år. Nå er bladene svært molefunkne og krøller seg sammen. Er det noe håp for å få liv i den igjen? Skal vi ta hele ut av potta og bytte jord? Skal vi knipe av alle knoppene som er på nå? Jeg setter stor pris på svar! Det er dugnad på fredag og risiko for at hele planten kastes. Vennlig hilsen Maren 

Maren

Kommentarer

  • Hei Maren!

    Dette er noe som noen planter gjør for å beskytte seg mot kulden, nemlig trekker væsken ut av bladverket når det er for kaldt. Vanligvis kan den komme seg helt fint igjen, om ikke kuldeperioden var altfor hard! Knoppene er jeg litt usikker på. Hvis de ikke sprang ut i fjor så tipper jeg at de samme knoppene ikke gjør det i år - vent til årets blomstringstid passerer før du eventuelt gjør noe. Da kan du fjerne alle resterende knopper.

    Nå vet jeg jo ikke hvor i landet dette er, men mange planter tåler dårlig å stå i potter - spesielt om klimaet egentlig ikke tillater det. Selv om de tøffere plantene, som rhododendron, overlever, så kan vinterfrosten svekke planten. Her kan det være mange årsaker til at blomstringen uteblir - alt fra stress ved flytting til kuldeskader fra vinteren. For at planten skal fokusere på å danne nye blomster, så bør de gamle knoppene som uansett ikke gir noen blomstring bort. Så vil du jo se utover sesongen om den danner nye knopper for blomstring neste år.
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.