Småfluer og larvene

Blir ikke kvitt små fluer fra plantene og larvene deres spiser opp alle røttene til plantene og dreper de. Har prøvd å tørke inn jorda men har fortsatt problemer. Har også prøvd å ha sand o.l på toppen av jorda når jeg har planta om, men det har heller ikke hjulpet. De går på alle slags planter, urter og alt annet som er i jord eller orkide jord. Hvordan blir jeg kvitt de?
Lene Angel

Kommentarer

 • Hei på deg Lene.

  Det kan være en utfordring og test av tålmodighet å bli kvitt de.
  Den tryggeste metoden er å sette opp limfeller og lys rundt plantene om natten da lyset tiltrekker fluene.
  Fjern også det øverste jordlaget for å bli kvitt egg og larver.
  La plantene tørke mest mulig og vann om nødvendig fra bunnen med stuetemperatur på vannet.
  Skåler med eddikvann og noen dråper salmiakk, zalo osv kan prøves, men har mindre effekt.
  Den største og mest arbeidskrevende jobben er å skifte all jord og skylle potter for å bli kvitt alt av rester etter fluene for så og potte om alt med ny jord.
  Lykke til med oppdraget og fortsatt fin dag til deg.
  Johnny
 • Jeg har nettopp ompottet min Strelitzia  (fugl av paradis) plante, og nå er det massevis av små bananefluer som vokser i jorden, da jeg kan ikke ompotte den igjen. Finnes det et pulver eller en spray jeg kan bruke?
  CR
 • Hei!

  Jeg tror at det er et tilfelle av hærmygg, dette er ikke det samme som bananfluer. Disse kan du behandle med Nemablom, noe som du blander i vannet du vanner plantene med. Vær nøye på at jorden er fukyig før bruk.

  Lykke til!
  Jennie Gartner
 • Hei, har fått en hærmygg-invasjon i plantene mine. Prøvde nematoder for et par år siden som var veldig effektivt. Ser at dere selger nemablom, men lurer på om det er trygt å bestille dette over nett nå som det er så kaldt og man risikerer at nematodene dør under frakt pga kulde?
  Mvh Elise
  Elise
 • Hei Elise!

  Det er alltid mer risikabelt å sende levende ting i posten enn å kjøpe selv i butikk. Jeg anbefaler deg isåfall å bestille i et vindu fremover hvor temperaturene er noe høyere. Du kan ta kontakt med vår kundeservice på netthandel@plantasjen.no for spørsmål om kjøp i nettbutikken vår!
  Silje Gartner
 • Har kjøpt Nemablom, og lurer på hvor mye jeg skal ha oppi pottene. 1 liter skal rekke til 2 m2 står det. Har småpotter på 8x8 cm. Blir det liksom en spiseskje på hver eller noe sånt?
  Åse Anita
 • Hei Åse!

  En pakke skal rekke til ca. 15-25 potter, avhengig av størrelse. Når pottene dine er så små som dette kan du fint dele opp pakken på 25 eller mindre, sånn ca. En liten spiseskje per potte høres ikke helt feil ut. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.