Til seneste kommentar

Hvorfor henger Strelitziaen min med bladene?

Hei, vi har to store strelitzia. De fikk mange nye blader i fjor, men nå ser de slappe og lei seg ut. Har relativt gode solforhold og jeg dusjer dem jevnlig med vann og vanner den 1 gang uken. Noen forslag til hva vi bør gjøre?

Sunniva

Kommentarer

 • Hei Sunniva!

  Det kan være flere grunner til at Strelitzia blir litt slapp, og den vanligste er at den har fått en periode med litt for lite vann. Da kan den ha mistet nok "spenst" til at den har begynt å henge litt, og da er det også stor sannsynlighet for at den fortsetter med dette også etter at den har fått tilstrekkelig med vann igjen.

  Jeg ser også at noen av bladene har begynt å krølle seg litt innover. Dette skjer gjerne fordi det er for lav luftfuktighet, som denne og mange andre planter er følsomme for. Strelitzia trives best i høy luftfuktighet, og det kan være vanskelig å oppnå på vinterstid, når vi bruker varmeelementer som bidrar til tørr inneluft. Hvis den står i nærheten av en varmekilde kan du gjerne gi den en annen plassering mens denne er i bruk. Du kan også ha noe vann i en skål eller beholder i nærheten av planten, slik at det gradvis kan fordampe og øke luftfuktigheten der planten står. Å dusje bladene kan hjelpe noe, men det er ingen langvarig løsning om luften er virkelig tørr. 

  Det er ikke uvanlig at noen litt eldre planter henger litt med bladene - når den nå fremover får mer lys, og dermed energi til ny vekst, vil du nok merke at de nye bladene er stramme og fine - men pass på å unngå ujevn vanning!
  Silje Gartner
 • Hei Silje,
  Tusen takk for utfyllende svar!
  skal prøve å gi dem jevn vanning og mer fuktighet❤💚
  Sunniva

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.