Til seneste kommentar

Trenger vi virkelig flere typer jord?

Jeg prøver å finne helt vanlig jord jeg kan plante plantene mine i, men det er jo så mange typer å velge mellom at det blir umulig å velge! Er det virkelig nødvendig med så mange typer jord?
Plantasjen

Kommentarer

 • Ulike planter har ulike behov uifra hvilke næringsstoffer de trenger eller hvilken type jord de trives best i. De forskjellige jordtypene vår er derfor skreddersydd slik at de kan passe de næringsbehov og miljøer som ulike planter trenger.

  Såjord er næringsfattig, bra for ikke å brenne sensitive frø eller hardhudede kaktuser. Rhododendronjord er sur og fungerer godt til blåbær og andre kalkrike planter. U Jord har svært hurtigvirkende næringsstoffer, som er bra for sommerblomstene. Middelhavsjord er gjørmete, det samme er rosejord, men de har helt andre næringsstoffer i seg.

  Det kan virke litt overdådig med alle disse forkjellige jordtypene, men vi har en god guide hvis du er interessert i å lese mer her: https://www.plantasjen.no/jord-skole.html
  Jennie
 • Hei! Brukte Kvitt microgranulat mot maur i pallekarmene mine etter at jeg hadde høsta reddiker, plukksalat og løk da det krydde av maur. Hadde det i et hjørne pluss i maurbolet på utsida av karmene. Mauren forsvant. Kan jeg så spiselige ting der til neste vår?
  Grete Haugan
 • Hei på deg Grete.

  For å være 100% sikker ville jeg ringt til produsenten av granulatet.
  Jeg ville også fjernet mest mulig av denne jorden og erstatt med ny.
  Man kan også bli kvitt maur ved å bruke kokende vann så sant det ikke er enorme tuer.
  Ring og hør med de slik at jeg ikke sier noen galt.
  Ønsker deg en fin dag videre.
  Johnny Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.