Til seneste kommentar

Hvilke hengende planter til blomsterkassen min?

Jeg er på utkikk etter noe å så i blomsterkassene under vinduene. De må derfor henge, så jeg får åpna vinduene. Jeg vil ha noe som holder seg hele sesongen, vår/sommer/høst. Dersom de er flerårige så er det et pluss. Hva kan det være?
Caroline

Kommentarer

 • Hei Caroline!

  Hvis det er snakk om en typisk blomsterkasse som henger under vinduet ditt så er disse gjerne for små til at noe særlig klarer å overvintre der, selv om plantene i utgangspunktet er flerårige. Men det finnes mange gode alternativ som er sesongplanter!

  Hvis du ønsker å så frø og ikke kjøpe ferdige planter så kan Blomkarse være et fint alternativ. Denne finnes i mange forskjellige farger, kan blomstre hele sommeren og kan til og med brukes i mat. Du kan også høste frø av denne og så den på nytt neste år.

  Tvillingblomst er også en veldig enkel, lett hengende plante som gir rik blomstring. Denne kan kjøpes som frø, men det er vanligst å kjøpe den som ferdig plante. Denne tåler lave temperaturer ned mot minus, og er flott å bruke tidlig om våren og på høsten når nattetemperaturen kan synke en del. Den kan blomstre hele sesongen, men det kan være behov for å klippe den ned et par ganger i løpet av sommeren for best mulig blomstring. Denne er selvrensende, og slipper blomstene sine selv.

  Calibrachoa/Million Bells/Småblomstret petunia - et kjært barn med mange navn, og en flott plante der du ønsker å ha noe som både blomstrer godt og henger. Du kan finne frø av denne, men du får absolutt best utvalg om du kjøper ferdige planter da denne finnes i alle mulige farger, og utvalget av frø ofte er litt begrenset i forhold. Den er også selvrensende, og blomstrer hele sesongen til kulda tar den.

  Hengepetunia/Surfina er også et fint alternativ, men denne er ikke selvrensende og du er da avhengig av å fjerne blomstene etter som de visner ned for best mulig blomstring. Den er også ikke like lavtvoksende og hengende som den småblomstrede petuniaen.

  Håper det ga deg noen gode forslag!   Silje Gartner
 • Takk for et kjemmmpefint svar! Da blir det blomkarse! Gleder meg!
  Caroline

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.