anbefaling til markdekke

Har en grønn busk på stamme. Usikker på hvilke art, men den er ca. 2 meter høy og ca.1,5 meter i diameter. Er på jakt etter noen blomster til markdekking under denne (ikke markdekkende roser) Kan du anbefale noen ?
Jorunn

Kommentarer

 • Hei Jorunn!

  Er det snakk om en vintergrønn, oppstammet busk? Kan du fortelle meg litt mer om forholdene der den står - lys, jord og jorddybde, herdighetssone/sted i landet?

  Kom tilbake til meg så skal jeg hjelpe deg videre!
  Silje Gartner
 • Hei

  Det er en vintergrønn busk .selve busken er rund, og den klippes i den fasongen. Den står lyst, og det er fin jord der. Jorddybden vet jeg ikke, for den har stått der i mange år.
  Vi bor utenfor Hønefoss, så herdingssonen er vel 5.

  Hilsen Jorunn
  Jorunn
 • Takk for info!

  En hardfør, markdekkende staude kan være Kryptimian. Denne finnes i rosa/lillatoner, og hvit. Denne er veldig enkel å ha med å gjøre, den dekker fort og godt og blomstrer lenge. Den kan oppleves som noe invasiv, og burde ikke plantes på steder hvor den kan forville seg ut i naturen.

  Storkenebb er også en hardfør, krypende staude som finnes i mange varianter. Sortene 'Max Frei' og 'Rozanne' er tøffe, og spesielt 'Rozanne' har en veldig lang blomstringstid.

  Forglemmegeisøster 'Jack Frost' er har nydelige blå blomster, og kan blomstre flere ganger om du klipper ned blomstene i tide. Denne har derimot et fantastisk fint bladverk i grønt og sølv, og er en pryd også uten blomster.

  Nærmere sommeren vil vi få inn et eget sortiment med markdekkende stauder, hvor du kan se på utvalget samlet og få hjelp av mine dyktige kollegaer i butikk. Alle staudene jeg har nevnt finnes i dette sortimentet.

  Håper det ga deg noen tips!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.