Beskjæring av appelsintre?


Heisann! Har plantet et appelsin frø for et år siden og har grodd veldig fint. Men har fått en veldig lang sånn utstikker. Stammen har greinet seg utover og blitt veldig bred. Mens de andre grenene som kommer ut har grodd seg oppover. Bør jeg kutte av denne grenen? Har lyst på en buskete type som dette. Andre beskjærings tips? Takker for svar 😀
Jakob

Kommentarer

 • Hei Jakob!

  Så morsomt at du sår appelsin!

  For å få en buskete vekst som på treet på bildet så bør du beskjære greinene slik at de forgreiner seg noe. Hvis du er fornøyd med høyden på treet, eller ønsker det buskete fra den høyden det er nå, så kan du begynne beskjæringen nå. Hvis én grein er på vei bort fra de andre kan du klippe den tilbake til dit hvor du ønsker at planten skal bli tettere.

  Jeg har ingen erfaring med å beskjære akkurat appelsin, men en grei regel er jo at det kan dannes greiner der bladene er, under der du kutter greinen. Pass derfor på å klippe av over blader som vokser ut fra planten og ikke innover, da du ikke ønsker greiner som vokser inn i kronen. Kronen bør være luftig, slik at lys og luft kommer til.

  Siden treet ditt er veldig ungt så hadde jeg fulgt med på hvordan forgreiningen utvikler seg - kanskje den blir litt topptung før stammen rekker å bli solid nok, og i så fall er det lurt å vurdere om den trenger noe støtte en liten stund.

  Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.