Til seneste kommentar

Bambus virker død etter vinteren, er det håp?

Jeg har en bambus i potte, den har stått ute i hele vinter pakket inn i bobleplast på potta og jute på selve planta. Pakket den ut for 2-3 uker siden og den så heller tørr og pjusk ut. Og gjør det fortsatt. Hvordan vet jeg om den er død eller er det for tidlig å si?
Henriette

Kommentarer

 • Hei Henriette!

  Du burde se tegn til liv snart, nå når varmen er på vei tilbake for fullt - men om du bor et sted hvor sommeren kommer sent så må du kanskje vente litt til.

  Det har vært en lang og hard vinter, og det er mange bambus som ikke har klart seg i år, selv med god innpakking. Om greinene er tørre og knekker lett så har den fryst tilbake, og da er du avhengig av liv fra roten. Hvis greinene er helt tørre så kan du klippe den ned, og gi potten lys og varme en liten stund - hvis den har overlevd så burde du se tegn til at den bryter ganske snart.
  Silje Gartner
 • Takk for svar.  Så hvis grenene er bøyelige / seige og ikke knekker når jeg prøver å bøye di så er der håp?
  Henriette
 • Så hvis grenene virker bøyelige og seige så er det håp?
  Henriette
 • Det er mulig, men det er mer sannsynlig at den kan komme fra bunnen. Gi den litt tid i varmen og se om noe skjer, og hvis du ikke ser tegn til ny vekst på greinene så kan du klippe den ned. Ser du ikke tegn til liv fra roten heller etter en stund, så har den nok tatt kvelden.
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.