Bananplante

Hvor mange blader får en bananplante? Det har kommet to, og en tredje er på vei. Hvor stor kan den bli i normal innetempratur?
benjamin

Kommentarer

 • Hei Benjamin!

  Takk for spørsmålet. Bananplanter kan få mange blader. Gir man dem så mye lys, næring, fuktig luft og vann de trenger, kan de vokse seg riktig store selv innendørs. Jeg har sett planter vokse opp til taket. Uten tilleggsbelysning og ekstra luftfuktighet blir de derimot sjelden så store. Håper dette gir deg et veiledende svar!
  Nadja
 • Ja. Har blitt litt forvirret fordi noen sa de trengte mye vann, og måtte vannes to ganger i uken, og gjerne dusje den hver dag. Men andre sier det er nok å vanne en gang, og dusje den to ganger i uken, avhengig hvor varmt det er i rommet.
  benjamin
 • Hei!

  Når det kommer til vanning så anbefaler jeg å ikke vanne etter skjema på dager - istedet er det en bedre idé å sjekke hvis den trenger vann disse dager! :-)

  Det varierer stort på hvor mye vann en plante trenger. Alt mellom plass, lys og tid på året; det kan forårsake at den trenger ulike mengde vann og det er da bedre hvis du føler hvis jorden er fuktig eller ikke.

  Bananplante liker gjerne å bli dusjet, så det er bra at du i alle fall gjør dette med noen dags mellomrom. På vinteren kan du behøve gjøre det oftere, da luften er mer tørr.

  Håper at det gir litt mer informasjon!
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.