Til seneste kommentar

Barlind med en del brunt bar - beskjæres eller sages ned?

Hei! Håper på råd om to store barlindbusker i hagen i bygården jeg bor. De har fått vissent bar på noen av grenene. Hva bør vi gjøre? Fjerne grenene med brunt bar? Er det sykdom? Bør/må de felles?De står ved en litt trafikkert gate, det har kanskje påvirkning på trivselen? Jeg har fått tips om tørkeskade, kanskje pga tele. Har også hørt at soppskader kan gi brune blad.
Hvis de kan beskjæres, tenker jeg å fjerne alle stygge grener inn til stammen. Men da blir den vel ganske stygg og glissen… Hva gjør jeg deretter…? Jeg er takknemlig for alle råd! 🌳🌳
Ellen

Kommentarer

  • Hei Ellen!

    Oi for en fin storvoksen barlind du har der hjemme!

    Det kan være vanskelig å si grunnen til at grenene har blitt brune. Det kan ha vært at været i år har vært annerledes slik at den har fått seg en smell. Spesielt eldre planter kan vise slike skader.

    Barlind er en av de få, og kanskje eneste barrota som tåler hård beskjæring. Det kommet da ta et par år før den blir fin igjen, spesielt da du aldri burde ta bort mer enn 1/3 del av plantens krone i ett sveip. Men når den igjen begynner å hente seg så kommer den med tiden bli tett og fin.
    Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.