Til seneste kommentar

Hvordan beskjære busker etter en hard vinter med mye snø?

Når grener på bærbusker (og andre busker) har fått seg en knekk etter snøtyngden gjennom vinteren, bør de beskjæres der hvor sårene er for å hindre at buskene blir syke når ytterbarken er skadet? Vil jo helst unngå å måtte beskjære ned store deler av buskene, som ikke har rukket å bli særlig store, men frykter at hele busken skal bli syk om grenene med brudd får stå. Tar gjerne også i mot tips om hvordan å begrense disse skadene neste vinter!
Stine

Kommentarer

  • Hei Stine!

    Om buskene dine har fått knekte greiner så er det absolutt best å beskjære disse slik at du fjerner den delen av greinen som er knekt (for å unngå at denne henger på og stjeler energi fra planten) samt renskjærer kuttet i en vinkel slik at regnvann ikke blir liggende på såret over tid. Spesielt bærbusker har jo godt av at du fjerner gamle greiner hvert 2. - 5. år, avhengig av hvilken bærbusk det gjelder, for å få best mulig avling.

    For å unngå dette i fremtiden er det mekaniske tiltak som må til. Enten må du ut for å fjerne snø av buskene jevnlig, eller så må du bygge noe rundt dem som kan ta imot vekten. Her er det bare å være kreativ! Snøen bør fjernes så raskt som mulig, før den rekker å bøye greinene. Riktig beskjæring med luft inne i buskene kan også forhindre skade, samt kan det være en idé å f.eks. bruke snøen til å støtte opp buskene fra undersiden om du bor et sted med mye snøfall.
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.