Til seneste kommentar

Når skal jeg beskjære kirsebærtreet mitt?

Jeg plantet Stella kirsebærtre (morell) i april i fjor. Jeg har tidligere hørt at dette burde beskjæres nå i februar, stemmer dette?
Treet står i 1 meter snø nå, men alle grener er godt over snøen.

Lurer også på om man kan dekke jorden rundt treet med bark til vårs, eller blir det for tett/fuktig?
Monica

Kommentarer

  • Hei Monica!

    Kirsebærtrær er såkalte "blødere", så den eneste perioden du ikke må beskjære disse er når sevjen stiger om våren. Dette skjer gjerne nærmere april, avhengig av temperaturen det året. Da bør ikke treet beskjæres før etter man har høstet fruktene på sensommeren. Sensommer og tidlig høst er utmerket tidspunkt for beskjæring av de fleste busker og trær, men det går som regel også fint å gjøre det tidlig på våren eller om vinteren. 

    Kirsebærtrær trenger derimot ikke å beskjæres like jevnlig som en del andre frukttrær, ved mindre du ønsker å forme det spesielt.Hvis ikke holder det å fjerne greiner som har tatt skade - hvis treet ditt ble plantet i fjor er det ikke sikkert at det trenger å beskjæres allerede i år.

    Du kan fint bruke bark som dekke rundt stammen, men pass på at ikke barken blir liggende oppover selve stammen på treet, da konstant fuktighet rundt barken til treet kan føre til råte. Det er supert at et tre som fortsatt er så ungt som dette ikke får noe "konkurranse" av andre planter eller gress tett inntil stammen før det er godt etablert!
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.