Beskjæring av prydkirsebær

Hei! Jeg kjøpte et prydkirsebærtre 'Kazan' for tre år siden og planta på hytta. Det har etablert seg greit, men ikke vokst noe. Finner ikke helt ut av om det skal beskjæres eller ikke, det står mye forskjellig på nett! I tillegg er vi på hytta bare fra mai-august (av og til september), så eventuelt stell må skje i den perioden. Hva forslår dere at jeg gjør?
Line

Kommentarer

  • Hei Line!

    Så hyggelig med prydkirsebær! Har du ikke sett tegn til ny vekst i det hele tatt? Det kan være at treet har fokusert på etablering, eller så kan det være at kronen har fryst litt tilbake hver vinter - det er vanskelig å si uten å ha fulgt med på treet, eller i det minste ha sett det.

    Prydkirsebær trenger begrenset med beskjæring. Det beste er å gjøre beskjæringen rett etter blomstring for å unngå å miste blomstring neste år, da neste års blomstring blir dannet i løpet av sommeren i år. Du kan fjerne greiner som vokser for mye innover i kronen for å holde den luftig, og greiner som eventuelt er skadet etter vinteren. Ellers er det bare "kosmetisk" beskjæring om du ønsker det, om du f.eks. vil holde kronen rundt og jevn, men det er ikke streng tatt nødvendig. En beskjæring vil også som regel føre til ny vekst og mange nye skudd, som du kan måtte rydde opp i gjennom sommeren eller i det minste til neste år. :-)
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.