Til seneste kommentar

Hvorfor slipper min Bjørkefiken 'Danielle' blader?

Hei
Planten var litt for lenge uten vann. Dette likte den dårlig. Mistet mange blader, drysser fremdeles. Er det for sent å redde den? Vil den få nye blader? Nå ser den dessverre gangske glissen ut.
anne

Kommentarer

 • Hei Anne!

  Bjørkefiken slipper som regel en del blader gjennom vinteren uansett, og så lenge den ikke mister absolutt alle bladene kan den komme seg igjen. Planter tåler gjerne bedre å tørke ut litt enn å få for mye vann.

  Forsøk å gi den så mye lys du kan, som å sette den i et sørvendt vindu gjennom vinteren eller til og med investere i vekstlys som er det beste alternativet på denne årstiden. I tillegg må du være forsiktig med å ikke gi den for mye vann, som kan være fristende hvis den har fått tørket ut litt for lenge.

  Når planten har færre blader, og i tillegg står i "vintermørke", drikker den betydelig mindre og risikoen for overvanning er større. Stikk fingeren godt ned i jorden før vanning og hvis du føler fuktighet nede ved røttene så bør du vente litt til.

  Du må nok være litt tålmodig en stund da planten antakeligvis ikke kommer til å få mange blader tilbake før nærmere våren når lyset kommer tilbake.

  Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.