Til seneste kommentar

Hvorfor får Flamingoblomsten min tørre blader?

Hei, jeg har en flamingoblomst hjemme. den vokser i en potte fra butikken. Jeg har ikke transplantert planten ennå. Jeg vanner ikke ofte,  sprayer bladene, temperaturen i rommet er ca 18-20. men de siste to månedene blir bladene brune. Hvorfor bladene er brune? Hvordan jeg kan endre det?
Takk for svar
Veronika

Kommentarer

 • Hei Veronika!

  Dette er nok tørkeskader. Dette er en plante som trives med en ganske jevn fuktighet, både i jorden og fra luften. Den kan gjerne tørke opp litt før du vanner den på nytt, men den er ikke veldig glad i å stå lengre perioder i veldig tørr jord.

  Siden dette har skjedd nå i løpet av vinteren er det sannsynlig at det skyldes tørr luft, som er et problem for mange planter i hjemmene våre på denne tiden av året. Varmekilder tørker ut luften, og kan da også tørke ut bladene til plantene. Det kan hjelpe å dusje dem, men det øker ikke luftfuktigheten lenger enn vannet ligger på bladene. Et tiltak kan være å sette plantene dine sammen i "grupper", slik at de kan hjelpe hverandre å opprettholde en høyere luftfuktighet. Et annet tiltak kan være å ha en skål eller beholder med vann i nærheten av plantene, gjerne rett under, som vil fordampe og øke luftfuktigheten også over tid. Om du vet at planten står i nærheten av en varmekilde bør du også flytte den mens varmekilden er i bruk.

  Skaden på bladene kommer ikke til å forsvinne så her hadde jeg nok klipt av det bladet med mest skade, og stusset tuppene på resten. Når den får mer lys fremover etter som solen titter frem igjen så vil den få mer energi til å danne nye, fine blader. Gi den gjerne en lys plassering uten direkte sollys, og pass på å gi den næring gjennom sommerhalvåret mens den er i vekst.

  Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.