Brune tørre blader

Har en plante, som jeg tror er en australdrakeliljen? (Ikke sikker). Bladene på denne blir fort tørre og brune. Er det fordi det er tørr luft eller for mye sol? Kan den ha blitt overvannet? Planten står inne og når jeg fjerner de brune bladene blir bare «neste» blad brunt.

På forhånd takk for svar ☺️
Louise

Kommentarer

 • Hei Louise!

  Det er vanskelig å si akkurat hva dette kan være utifra bildene, men jeg kan gi noen forslag og hva du kan gjøre for å unnvike at skadene fortsetter.

  Først kan det være vanningen. Australdrakeliljen trives i lett fuktig jord og klarer ikke lettere uttørking, blir det for tørt så kan den få brune blad. Som du nevner kan det også være slik at luften er tørr, så dusj den gjerne.

  Det er ikke noe jeg kan se på bildene, men det kan være udyr. Ha derfor et ekstra øye etter f.eks trips eller spinnmidd.

  Siste (og det jeg tror mest) er at den ganske enkelt har begynt å miste de eldre bladene lengst ned.

  Australdrakelilje i sitt naturlige miljø vokser likt en palme og med tiden får den en ordentlig stamme som kan bli veldig høy. Er det slik at den ikke trives kan den også felle nedre blad tidligere enn hva den ellers hadde gjort. Dette for å fokusere på sine nye,freshe blad.

  Håper dette er til hjelp og ønsker deg en fin dag!
  Jennie Gartner
 • Veldig til hjelp!
  Og tusen takk for utfyllende svar 🌸
  Louise

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.