Til seneste kommentar

Spiser brunsnegler de følgende grønnsaksplantene?

Hei, vet dere om brunsnegler spiser kruspersille, ourre, vårløk, dill, squash - alt sådd på friland.
Mvh
RNS
Ragnar

Kommentarer

 • Hei Ragnar!

  Det er litt vanskelig å si hva sneglene ikke går på, for når de er sultne nok så tar de det meste. De er ikke spesielt glad i ting med sterk lukt eller smak, så jeg tenker at din vårløk, dill og purre burde få stå i fred.

  Kruspersille og squash er nok mer utsatt, spesielt squash med sine store blader som det er lett å "klatre" på. Hvis du kan gjøre noen tiltak for å forhindre dem fra å nå disse der de står så er det nok lurt, om du har et snegleproblem. :-)
  Silje Gartner
 • Har hørt at sneglene ikke liker rododendron. Har derfor tenkt å legge rododendronblader rundt i allefall squashen. Men jeg vet ikke hvor lenge disse bladene gir fra seg lukt etc.
  Mvh
  RNS
  Ragnar
 • Rhododendron er giftig, så de er nok ikke så glade i den. Jeg har aldri forsøkt å bruke blader av den mot snilene - veldig artig om det fungerer! Det kan jo være at de bare vil krysse over bladene uten å spise dem.

  Planter med sterk duft som lavendel holder de seg også gjerne unna, og vil kanskje vare over lenger tid. Også hvitløk og andre sterke løk-dufter vil være noe avskrekkende.
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.