Til seneste kommentar

Hvilken planteringsavstand skal jeg ha ved planting av buxbom hekk?

Hei. Har tenkt å bestille buksbom for bruk som hekk.
 1. Ser at det er tomt/nesten tomt for den som er 40cm høy (5 for 699kr) men dere har den som er 25 cm høy (5 for 499kr) i lager. Kan jeg bruke denne for å etablere en hekk? 
 2. Det står at planteavstand må være 20cm. Da må vi kjøpe veldig mange. Går det å ha lenger avstand mellom hekkene? Hekken er tenkt ca 25 meter lang. 
 3. Og den som er 25cm høy, kan også denne bli opp mot 2 meter høy?
Shahriar

Kommentarer

 • Hej Shahriar!

  Takk for din melding og for spørsmål.

  1. Du kan bruke den for å lage en hekk. Plantene er litt mindre ved innkjøp, noe som gjør at det tar litt lenger tid å bygge opp en ønsket slutthøyde.
  2. Da buxbom er en såpass liten hekkeplante blir det automatisk veldig tett mellom plantene og risken er at om du setter de med større avstand mellom så blir det vanskelig å få en tett hekk uten mellomrom.
   Så jeg skulle nok si at dere behøver ha minst 4 planter per løpemeter hvilke blir ca. 100 planter til 25 meter hekk.
  3. Buxbom er en sakte voksende busk så det tar lang tid før den når så høye høyder. Men uansett hvilket produkt av Buxbom du kjøper så kommer de til å bli like høye. 


  Miriam Gartner
 • Ok takk for detaljert svar. Får dere snart in buksbom som er 40cm i høyden? Og trenger en færre av disse plantene per meter en den som er 25cm høy?
  Shahriar Atai
 • Da dette forumet er ment for gartner- og planterådgivning ber jeg deg vennlig om å heller ta kontakt med en valgfri butikk for informasjon om lagersaldo. Kontakopplysninger til alle våre butikker finner du her. Du trenger samme antal oavsett störrelse på plantene.
  Hedvig Gartner
 • Ok takk for svar. Hvor dyp bør grøfta være for beplantning av buksbom (ikke hekk men for pynt)? Vi har en bed som er 5 meter lang og 12-15cm dyp der vi vurderer buksbom (kule).
  Shahriar Atai
 • Hei!

  Ikke plant buksbom lavere enn de er i potten. De fleste busker trenger minst 40 cm jorddybde for å trives.

  Hedvig Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.