Til seneste kommentar

Hvorfor har Calatheaen min blitt slapp?

Fikk en nydelig Calatea plante til bursdagen min 4.aug 2023,men nå er den blitt virkelig miserabel.. har fulgt anbefalingene ang vanning,den står på samme sted som fra dag 1,ikke utsatt for direkte sollys og jeg skjønner ikke hvorfor den nå plutselig mistrives.. Dessverre har jeg ikke kvitteringen da jeg fikk den i gave,men jeg vet den ble kjøpt på avdelingen deres på Os.Er det likevel håp å få den til igjen og evt kan jeg benytte meg av garantien?

Mvh Nina
Nina

Kommentarer

 • Hei Nina!

  Calathea kan "kollapse" av flere grunner, de vanligste årsakene er ujevn vanning og/eller lav luftfuktighet. Hvis dette skjedde nå i vinter og den tidligere har vært fin kan det komme av:

  1. Mørkere dager om vinteren betyr at den drikker mindre, og det er fort gjort å gi den litt for mye vann
  2. Du bruker varmekilder som tørker ut luften, og Calatheaen er plassert for nær disse. Bruker du f.eks. varmepumpe kan den også stå langt unna og alikevel få tørkeskader på bladene
  3. Skadedyr - ikke sikkert at dette er tilfellet, men sjekk undersiden av bladene for å være sikker. Calathea får ofte spinnmidd, som er veldig små og kan være vanskelig å få øye på. Disse kjennetegnes blant annet av et fint "spinn" som ligger på undersiden av bladene. 
  4. Den trenger litt mer lys nå i vintermånedene, uten at det er direkte sollys.
  Den kan komme seg igjen, men om det er forholdene som er årsaken så bør du vurdere å gi den en ny plassering i fremtiden!

  Om du ønsker å benytte garantien på inneplanter må du ha et kjøpsbevis. For spørsmål om reklamasjoner og garanti anbefaler jeg deg å ta kontakt med kollegaene mine på kundeservice@plantasjen.no, eller personalet i en av våre butikker.
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.