Til seneste kommentar

Coleus 'China Rose' mister blader

Hei.
Jeg fikk en avlegger for ca 2 år siden. Den har vokst seg stor og fin. Jeg har klippet den og den har vokst enda mer. Den har fått samme stell og står på samme plass, likevel ser det ut som den er deprimert da den har mistet halvparten av bladene sine og det slutter ikke. Hva bør jeg gjøre ? 

Karianne

Kommentarer

  • Hei Karianne!

    Siden Coleus vokser så raskt er den også rask med å vise tegn til mistrivsel, av den ene eller andre årsaken. At planten er litt glissen etter vinteren er helt normalt siden de trenger mye lys for å bli så tette og fyldige som mulig, samt få den skarpeste fargen. Kan det være at den får litt lite lys, spesielt fra den siden som vender inn mot rommet? Om sommeren kan Coleus med fordel stå utendørs, men vær forsiktig med overgangen til direkte sollys så den ikke blir brent.

    Det kan også rett og slett være tørke, siden det er en veldig tørst plante. Kanskje det også er på tide med ny potte, om røttene presser mot siden? Det vil også hjelpe den med å holde på fuktigheten i jorden litt lenger nå gjennom sommeren mens det er varmt og vannet fordamper raskt. :-)
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.