Til seneste kommentar

Hvorfor mistrives Coleusen min?

Hei jeg har en coleus china rose som henger med stilken jeg bruker p jord med bilde av en elg på og vanner med vann blandet med plantenæring kjøpt av dere ca hver 2 dag. Den står under plante lys og rom temperaturen er gjennomsnitt 22 grader den har drenerings hull
Har dere noen tips til at den blir like fin som på vår sommer og høst
Kim michael

Kommentarer

 • Hei Kim Michael!

  Det er faktisk veldig vanlig at Coleus ikke klarer å holde seg like fin og frodig på vinteren som den gjør i sommerhalvåret - det er kjempebra at du har vekstlys for den, men det er ikke det samme som sollys for denne lys-glade planten og den kan uansett bli litt sliten i mørketiden. Vi bruker også mye varme inne i husene våre på denne tiden, som tørker ut luften og kan bidra til at plantene våre mistrives. 

  Har du mulighet til å sende meg et bilde av planten så jeg kan vurdere tilstanden bedre?

  Hører fra deg!
  Silje Gartner
 • Den har blitt verre

  Kim michael
 • Her tror jeg kanskje at planten har fått litt for mye vann, som kan ha ført til skade/råte på røttene og gjort slik at planten ikke klarer å ta til seg vann og næring. Jeg tror dessverre ikke den kommer til å klare seg.

  Du kan forsøke å ta den ut av jorden for å sjekke tilstanden til røttene, men utifra hvordan planten ser ut hadde jeg nok heller satset på å forsøke å redde den ved å ta en stikling og sette den i vann. Er du heldig vil den kanskje klare å danne nye røtter.

  Lykke til!
  Silje Gartner
 • Takk for hjelpen
  Noen tips til å få jorden til å ikke holde på så mye vann
  Eller på hvor ofte jeg skal vanne den
  Kim michael
 • Hvor ofte og mye du skal vanne den avhenger veldig av forhold som temperatur, lys og luftfuktighet samt størrelse på planten og potten og mengde bladverk. Her er det beste å sjekke jorden for fuktighet før hver vanning - husk at her må du sjekke om det er vått lengst ned mot røttene, da jordoverflaten tørker ut mye raskere.

  Du kan hjelpe planten og deg selv ved å gi den en luftigere jordblanding. Du kan bruke jorden du har, ellers kan jeg anbefale vår Torvfrie Grønnplantejord til akkurat dette, og blande den ut med et substrat som perlite som gir oksygen til røttene og drenerer vekk vann raskere. Da er det enklere å ha kontroll på vanningen.

  Husk at mer lys, varme og bladverk betyr noe mer vann, mens mindre lys, kjøligere temperatur og mindre bladverk betyr at du må passe ekstra på. I vintermånedene trenger du nok ikke å vanne den hver andre dag, men kanskje heller 1-2 ganger i uken hvis den står i en liten potte i stuetemperatur.
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.