Stiklinger av draketre

Kan man kutte over stammen på treet, for så å gro nye røtter ved å sette treet i vann? Vi har flere av disse som har blitt veldig høye, tynne og pistrete med tiden.
Stine

Kommentarer

 • Hei Stine!

  Ja, draketre er en plante som du kan ta flere stiklinger av og på ulike måter. Nedenfor beskriver jeg begge:

  • Toppskudd: Når du tar toppskudd kan du få en plante som kan bli veldig høy, men det kan føles litt skummelt å gjøre. Du klipper nemlig av en stor del av planens krone, og tar bort de nedre bladene slik at den får liten stamme. Deretter planter du direkte i såjord på et varmt sted med mye fuktighet. Med tiden kommer denne delen til å få røtter.
  • Stammestikling: Når du tar toppskudd så tar du bare kronen av planten, men ved stiklinger fra stammen ka du få masser av små planter. Klipp da deler som er rundt 2-3 decimeter lange (vær nøye med å se på hvilken side som er opp og hvilken som er ned) og sett bunnen i vann. Med tiden kommer røtter til å titte fram i vannet, och på den øvre delen av stiklingen kommer det til slutt også å vokse ut små bladrosetter. Husk å fylle på vann og plasser den gjerne varmt.

  Til tross for disse rådene vil jeg anbefale deg å ikke ta stiklinger nå på høsten. Den beste tiden for dette er på våren og sommeren, dette er perioden da planten har mest energi til å vokse og etablere røtter.

  Lykke til!
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.