Til seneste kommentar

Beskjæring og gjødsling av dvergsyrin?


Hei! Jeg har nettopp kjøpt en oppstammet dvergsyrin og plantet den i krukke som er Ø50. Burde den kanskje vært større? Tenker kanskje å få den i jord etterhvert. Virker som blomstringen er ferdig. Skal den beskjæres noe nå? Har plantet med god jord og litt kugjødsel. Hvordan skal jeg gjødsle den videre? Takk for svar!
Marthe

Kommentarer

  • Hei Marthe!

    Hvis du skal overvintre treet ute så er det greit med en så romslig potte som mulig, men om du bare skal ha den i potte en stund og plante den i bakken før vinteren kommer så går det bra - husk bare at treet vil tørke mye raskere i en mindre potte enn i en som er større, eller i bakken.

    Du trenger ikke å beskjære denne nå, veksten er jo ganske jevn over hele kronen. Syrin bør generelt beskjæres rett etter blomstring, da de blomstrer på fjorårets skudd og en for sein beskjæring kan ødelegge neste års blomstring. Du kan nok vente med beskjæringen til neste år. Syrin er ikke veldig kravstor i forhold til næring, men du kan gi den litt hagegjødsel når veksten starter om våren - for i år har den nok fått greit med næring i jorden.
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.