Til seneste kommentar

Dyrke brokkoli i pallekarm, hvordan holde skadedyr unna?

Hei.
Jeg har sådd brokkoli i potter innendørs og tenker nå å plante ut i pallekarm. Pallekarmen har filtduk i bund, så hvor høy pallekarm må jeg ha? 2 høyder (ca 40 cm) ? Jeg skal også så rødbeter, beregner jeg lik høyde/jordsmonn til de?

For å unngå snegler og annet, er det noen blomster jeg kan plante mellom - som kan hjelpe? Tagetes eller blomkarse - kanskje hvitløk?

På forhånd takk for svar.

Elisabeth

Kommentarer

  • Hei Elisabeth!

    Til brokkoli og rødbeter så trenger du egentlig ikke mer enn én høyde, men jeg synes at to høyder både gir deg mer fleksibilitet i fremtiden om du f.eks. vil dyrke grønnsaker som går litt dypere, men i tillegg er det en mer komfortabel arbeidshøyde.

    Blomkarse får ofte stå i fred for snegler, men tagetes kan de fint spise av. Både hvitløk og gressløk er fine planter som både hjelper til å holde snegler unna, men også andre skadedyr! personlig liker jeg å bruke gressløk mye, da det også er urt som kan brukes mye i mat. Tagetes kan også bidra til å holde enkelte skadedyr unna, men ikke nødvendigvis snegler. Du kan jo også vurdere å skaffe sneglekanter til pallekarmen din, eller legge en "barrriere" av sneglemiddel rundt kassen.

    Akkurat med brokkoli (og andre kålplanter) så er det flygende insekter som oftest er et større problem - kålmøll, sommerfugl og fluer er ofte et problem når man dyrker kål. For disse er det jo best å dekke fra oven, med f.eks. en tynn fiberduk. Du kan lese mer om disse her: Kåldyrkerens mareritt
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.