Til seneste kommentar

Hva skjer med Elefantfoten min?

Hei! Jeg vet ikke helt hva elefant foten min driver på med for tiden. I vinter har den vokst veldig, og fått lange «grener» som kjennes tomme ut inni. Den ytterste nye biten av «grenen»/skuddet kjennes fin ut, men henger siden den gamle delen er helt «tom». Veldig vanskelig å forklare, legger med bilder. Hva gjør jeg?

Kommentarer

  • Hei Grete!

    Her ser det dessverre ut som om planten din har stått for lenge i våt jord, og har begynt å råtne innvendig. I tillegg har den nok fått litt lite lys i vinter, det er typisk årsaken når planter "strekker seg" og bladene blir blekere, slik som hos denne. Sannsynligvis kan du ikke redde selve planten, men du kan ta den ut av jorden og ta en titt på røttene og under hovedstammen for å sjekke om råten har nådd stammen, noe den sannsynligvis har da skuddene ser slike ut.

    Hvis skuddene fortsatt er "faste" helt ytterst kan du muligens redde dem ved å kutte dem av, helt inn til der de ser friske ut på innsiden, og sette dem i vann for å la dem danne nye røtter. Hvis du skal forsøke dette så la skuddene tørke et par dager før du setter dem i vann, og husk å skifte vann ofte!
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.