Til seneste kommentar

Er denne tujaen i ferd med å dø?

Hei. Plantet ny ferdigvokst hekk i august i fjor, og p.t ser det ut som det er noen av plantene som ikke vokser og forblir brune/røde. Legger ved bilder, der nederste bilde viser hele hekken der venstre siden er bekymringen. Bør disse ha tiltak, og i så fall hva? Vi har garanti også.

Rune

Kommentarer

  • Hei Rune!

    Det er jo litt vanskelig å si utifra bilder, men jeg tror ikke at plantene dine skal dø med det første. Det kan se ut som om de har tatt litt på av vinteren, men om du ikke fortsatt ser forverring så burde de hente seg inn igjen gjennom sommeren. Thuja er jo brun og vissen innerst, da sollyset ikke treffer helt inn - det er ikke noe å bekymre seg for, og jeg tror det brune litt lenger ytterst på planten din bare er noen vinterskader. Når den vokser til vil den bli tettere, og dette vil ikke synes.

    Hvis enkeltplanter i hekken din er "blasse" i fargen så kan det være at disse ikke kommer seg. Jeg ser ikke tydelig på bildet om det gjelder noen av plantene dine, men ta en titt og se om noen planter jevnt over er blekere enn de andre. Det vil også da være disse som eventuelt utvikler videre skader.

    Gi dem en runde gjødsel nå på våren, gjerne med blåkorn eller vår naturlige hagegjødsel, og pass på vanningen når det er varmt og opphold over lenger tid. Du kan med fordel gi dem en litt "overfladisk" beskjæring på sidene for å stimulere til ny vekst raskere. :-)
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.