Er dette døende thuja-hekk?

Hei, la ny thuja-hekk (brabant) i fjor høst, og ser at de har fått en del røde grener i midten. Mens noen er nesten bare grønne. Er disse dødende, eller er det normalt? Hva kan jeg gjøre for å eventuelt redde de? Legger ved bilder. Takk.Rune

Kommentarer

  • Hei Rune!

    Døende er de nok ikke, men det kan være at noen enkeltplanter har fryst litt mer enn andre i vinter. Det er jo deres første vinter, og den var i tillegg både lang og hard de fleste steder i landet. I tillegg vil jo de innerste greinene av thuja (og andre vintergrønne planter) visne etter hvert som de vokser seg til, og solen ikke lenger trenger inn til midten av planten. Når plantene blir større vil ikke dette synes.

    Du kan jo rydde litt opp i det verste for å slippe å se det visne området frem til hekken blir tettere, men ellers er det ikke noe å bekymre seg for. Siden du plantet om høsten så er ikke røttene så godt etablert enda, så denne første sesongen bør du passe på med vanningen! Å unngå at plantene tørker vil også gjøre dem sterkere i forhold til kulden neste vinter igjen. Gi dem gjerne litt næring nå i april, og en gang eller to til i løpet av sommeren - men ikke senere enn ca. midten av august, da de skal forberede seg på høst og hvile.

    Til thuja kan du bruke en kalkfri gjødsel - hønsegjødsel eller blåkorn fungerer fint!


    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.