Euphorbia ingens

Hei😊 Jeg har en kjempestor flott euphorbia. Leser at den ikke skal ha særlig med vann om vinteren. Men det blir jo litt varm og tørr luft i stua nå og den må stå der (vinduer vendt mot sør) for å få mest mulig dagslys/sol ellers i året og gjennom vinteren? Har dere noen tips om åssen jeg skal stelle den i vintermånedene? Og skal den vannes ovenfra eller på skål? Den er minst 1 meter høy. Står i den krukka og jorda som fulgte med fra Plantasjen. Jeg tror den trives, den vokste litt i sommer. Ble lys grønn på enden av «armene»😊 Vh. Hege
Hege

Kommentarer

 • Hei Hege!

  Så fint å høre at din vortemelk 'Ingens' trives så bra hos deg!

  Når det kommer til planter som disse, de som utvikles for å tåle klima med mye sol og lite fukt, så er det ikke alltid like lett å få de til å trives på vinterhalvåret. Det er jo ikke så mye naturlig lys vi får!

  Du gjør allerede mye for at den skal trives, bare ved å la den stå i et vindu mot sør i romstemperatur. Å vanne mindre på vinteren er en fin regel - de fleste planter stopper tilveksten når det blir mørkere og kaldere, noe som gjør at de tar opp mindre vann. Det er ikke slik at man skal begrense vannet som planten får, men at den naturlig ikke vil ha like mye vann og man kan risikere at røttene rottner om den får for mye.

  Fortsett å vanne som du pleier, med andre ord når jorden er tørket, men du kan så gi litt mindre vann. Normaltsett vanner man vortemelken slik at hele jordklumpen får vann ( men det får ikke bli for bløtt, bare fuktig ) Men under vinterhalvåret så kan d se til slik at den får mindre vann. Vær nøye med å dobbeltsjekke at jorden er ordentlig tørr før den vannes.
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.