Til seneste kommentar

Få blomster på Strelitzia Nicolai

Jeg kjøpte en 140 cm høy Strelitzia Nicolai for to år siden. Den vokser til taket hver sesong, så jeg har beskjært den en del. Jeg har så lyst å få blomster på den! Har lest at disse plantene må bli 4-5 år gamle før de får blomster. Hvor gamle er de 140 cm høye SN når man kjøper de hos dere? Er det sannsynlig å få blomster på de her i Norge? Den står i et veldig stort vindu mot øst i Nord-Norge. Det er der det er mest lys

Bladene blir også så store og tunge at planten spriker en del i alle retninger. Hva er den beste metoden for å få den mer oppreist?

Christina

Kommentarer

 • Hei Christina!

  Denne Strelitzian er ett år da den kommer til butikk! De blomstrer sjeldent innendørs eller i vårt miljø da de trenger mye mer lys enn hva vi kan gi. Har du derimot mulighet til å gi den veldig mye lys så kan det finnes en sjanse for at den kan blomstre.

  Strelitzian er en plante som gjerne vil ha det noe trangt rundt føttene, så plant den ikke i en alt for stor potte eller for mange omlpanteringer. Vent heller ikke for lenge slik at det blir for lite jord i otten.

  At den ikke står opp rakt kan være grunnet flere anledninger. Det kan ganske enkelt være slik at det er dens naturlige voksemåte eller så kan det være at den er på vei til å vokse ut potten og behøver å plantes om noe dypere. Uten å vite hvordan den ser ut så kan det være vanskelig å si konkret hva som kan være årsaken.

  Her kan du lese mer om Strelitzia: Planteguiden - Strelitzia
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.