Fikentre med tørre frukter

Hei😊 Mitt flotte fikentre er friskt og fint, med lo flotte blader og frukter. Problemet er at alle fruktene er helt tørre inni. Det hvite er svampete og frøene er helt tørre. Hva er problemet?
Linda

Kommentarer

 • Hei Linda!

  Hvordan har treet stått i vinter? Har det hatt en "dvale" periode med lavere temperaturer, og når ble fruktene dannet? :-)
  Silje Gartner
 • Hei😊  Jeg jobber selv på Plantasjen Nøtterøy, men ingen av oss er særlig drevne på fiken😅 Jeg kjøpte det i fjor, tidlig på sesongen, og hadde frukter på det hele sommeren. Alle fruktene var sånn da også😣 I vinter har det stått ute i hagebua, i ca. 8-15 varmegrader, med mye lys, store vinduer. Treet har vært helt bart i vinter, men kom fort med både blader og frukter når det ble lysere og varmere...
  Linda
 • Takk for mer info og så hyggelig med en kollega! :-) Jeg lurer på om det kanskje kan være at frukten rett og slett ikke har rukket å modne seg ferdig? Fiken trenger mye sol og varme for å klare å få fullmodne frukter, så det er ikke umulig at det kan være årsaken - de gjør seg ofte best i drivhus. Hvis fruktene er dannet nå på våren så tviler jeg på at de allerede hadde rukket å bli helt ferdige. Du må gjerne sende bilde av hvordan fruktene ser ut inni om du har mulighet til det!
  Silje Gartner
 • Super tjeneste, skal skryte av dere til kolleger og kundene våre🤩 Ja, de fruktene nå er ikke modne, og det var jo ikke den varmeste sommeren i fjor, selv her på Tjøme😣 Jeg håper på en bedre sommer, og håper på bedre fiken denne sommeren🌞 Kanskje jeg lar den stå inne i utestua i sommer og ser om det hjelper😃 Tusen takk for hjelpen😃
  Linda
 • Ingen problem! Jeg håper det blir nok sol og varme så de får en god utvikling, og det er bare å ta kontakt igjen om du har flere spørsmål!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.