Til seneste kommentar

Fjerning eller tildekking av små stubber

Hei, jeg måtte sage ned en halv syrin for å få plass til å gå forbi. Det står igjen 15 små stubber. (Jeg tenker å sage disse enda nærmere bakken) Spørsmålet er hvordan jeg fjerner eller dekker til dette. Vanskelig å fjerne stubbene helt siden resten av treet/rotsystemet gjenstår. Hvordan dekker jeg disse best så det ikke vokser nye skudd på dem? Duk og jord oppå? Eller dekke dem på annen måte eller pensle dem med ett eller annet (etter at de er saget helt ned nærmere bakken). (Det er for øvrig et villniss siden tidligere eier ikke har beskjært.) Takk

Arild

Kommentarer

  • Hei Arild!

    Om du ikke skal forsøke å kutte av røttene for å grave opp resten av stammene så vil den mest effektive måten å slippe ny vekst (uten å bruke gift) være å kontinuerlig fjerne nye skudd helt til roten gir opp. Du kan dekke til med duk for å hjelpe til med denne prosessen, men du bør likevel ta en titt i ny og ne for å se om den har kommet seg ut fra under duken i søk etter lys.

    Ellers kan du bruke forskjellige typer ugressmiddel for å svekke planten, men det meste som finnes på markedet er ikke veldig sterkt i disse dager hvis du ikke har plantevernsertifikat.

    Rent estetisk så kan jo en løsning være duk + jordvoll, med noe beplanting som kan hjelpe til med å holde denne på plass. Bruker du et lag med papp i stedet for duk så vil røttene kunne vokse nedover i bakken etter en sesong eller to, når pappen er brutt ned. :-)


    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.