Til seneste kommentar

Har pilen min overlevd vinteren?

Det er riktig nok tidlig på året men min flettet pil fikk hard medfart under fjorårets varmeperiode. Tok kontakt med dere da og fikk beskjed om at det meste sannsynlig var varmen som gjorde at den mistet blader/brune. Nå på starten av ny sesong, hvordan vet jeg om det fremdeles er liv i stakkaren?
Er det bare vente og se eller har dere noen gode triks/råd.
MONICA

Kommentarer

  • Hei Monica!

    Ja, dette er jo en plante som vil ha mye fuktighet i jorden, og kan i tillegg bli svidd av litt for brutal sol. Nå når våren nærmer seg kan du begynne med å skrape forsiktig i barken for å se om det er liv - er det grønt eller hvitt og fuktig under barken så er det håp!

    Hvis greinene er tørre og brune er de derimot døde. Noen ganger kan de ytterste greinene fryse tilbake, selv om ikke hele planten er død. Hvis du finner døde greiner så sjekk også lenger ned på planten, og klipp den bare tilbake til der du finner liv. Da kan den bryte på nytt. Når planten din er flettet kan dette være litt vanskelig om du fortsatt skal beholde formen, så hvis det er tilfellet kan du måtte "forme" den litt på nytt.
    Silje Gartner
  • Hmm, er redd den har tatt kvelden men noen grener er det litt spenst i... Får vente og se. I mellomtiden få den "leve" videre som klatrestativ for erteblomster. Takk for svar
    MONICA

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.