Til seneste kommentar

Flytte thujahekk - hva bør jeg tenke på?

Hei, vi kjøpte (søyle) Thuja hos dokke for ca.15 år siden. Tenker den har blitt 2-3 meter høg. No må oss flytte hekken ca.1 meter. Vil hekken tåle dette? Noke vi må tenke på når vi flytter den? Setter pris på tips.
Lena

Kommentarer

 • Hei Lena!

  Det kan gå fint, men det er jo alltid litt risiko når man skal flytte så godt etablerte planter. Siden thuja tåler dårlig kraftig beskjæring er den avhengig av å få med så mye av rotklumpen som mulig ved flytting for å klare seg best mulig. Med så gamle og store planter hadde det beste vært å gjøre dette for maskin.

  Det som er den største risikoen ved flytting av planter er uttørking. Plantene bør komme i ny jord så raskt som mulig når de flyttes, og hullet bør være vannet og fuktig. Dette bør også gjøres utenfor vekstsesongen, så nå om våren eller til høsten er de beste tidspunktene. Etter den er flyttet kan du tenke på den som "nyplantet", det vil si at du i den første sesongen eller sesongene må hjelpe den med å ta til seg tilstrekkelig med vann - du kan for eksempel vurdere å bruke en dryppslange. Jo mer av røttene som må bort under flytting, jo bedre må du passe på.

  Beskjær gjerne plantene så mye du kan ved flytting. Med thuja er jo ikke det veldig mye, kun slik at du ikke klipper forbi det grønne, men det kan hjelpe planten spesielt om du må fjerne litt av røttene.

  Lykke til! 


  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.