Må frøene ha lys?

Må frøene ha lys før de har begynt å spire, eller kan de stå mørkt og varmt frem til de har begynt å spire?
Alexander

Kommentarer

 • Takk for spørsmålet ditt.
  De fleste frø kan stå mørke til de spirer, men det er noen typer frø som trenger lys for å spire. Det er greit å lese om frøene du skal så for å gi de beste forholdene. Eksempler på lett spirende frø er basilikum, paprika, salat og flittig lisa. Disse vil ikke ha noe, eller veldig lite jord på toppen av frøene. Det blir ekstra viktig at du har kontroll på fuktigheten, fordi da frøene ligger på overflaten er det avgjørende å holde jorden fuktig, overflaten er ofte det første som tørker på jorden.

  Lykke til med dyrkingen!
  Hedvig Gartner
 • Jeg har nettopp kjøpt meg et pluggbrett og sådd div kål I håp om en tidlig avling:) Ipluggbrettet har jeg blomkål, brokkoli, kålrot, vitkål, rødkål og spisskål. Lurer på om disse frøene trenger lys før de spirer.

  Bente
 • Hei Bente!
  Forskjellige kålsorter er takknemlige planter å plantere gitt at de spirer lett og ikke er like følsomme for kulde som mange andre planter. De krever ikke lys for å spire, men skal du ha dem innendørs vil du få tettere og sterkere planter om du dyrker under plantebelysning. Du finner alle våre plantelys her.
  Hedvig Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.