Gjødsling av Kakaoplante?

Hei!
Jeg vet at organisk gjødsel er best på kakaoplanter, men lurer på hvilken NPK-verdi som er mest gunstig for planten (ev. i de forskjellige vekstfasene) og om dere/eller andre selger slik type gjødsel?
Ali

Kommentarer

  • Hei Ali!

    Er det et kakaotre du har / Theobroma cacao?

    Her vil jo forholdene den dyrkes i ha en del å si, samt er det forskjell på hva man kan bruke og få tak i som produsent vs. hobbydyrker. Jeg ser derimot at den NPKen som anbefales blant dyrkere av denne planten samsvarer forholdene mellom næringsstoffene greit i vår Naturlige Hagegjødsel, for eksempel. I tillegg vil det jo sannsynligvis være noe eller en del gjødsel i jorden du bruker, om ikke du dyrker planten i et nøytralt substrat. Jeg har lite erfaring med å dyrke denne i Norge, men et kakaotre skal ikke trenge voldsomt mye næring - en langtidsvirkende næring blandet i jorden et par ganger i løpet av sesongen burde fungere fint.

    For mer informasjon anbefaler jeg deg å ta en titt i et forum (f.eks. på facebook) for dyrking av eksotiske planter - der er det ofte mye informasjon å hente. :-)
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.