Gran i potte øver jul

Hei, vi vurderer å kjøpe en gran i potte som dere selger nå. Og tenker å plante den ut i hagen til våren. Antar meningen er at den skal stå ute fram til våren kommer og ikke tas inn? Men dersom vi tar den inn, må den da være inne til våren kommer? Eller kan vi sette den ut igjen over jul?
Erlend

Kommentarer

 • Hei Erlend!

  Det var ett bra spørsmål!

  Nåletrær trenger å stå utendørs i kulden for å ha det bra. Et hurtig miljøbytte (som å flytte fra utendørskulden til innendørsvarmen) vil stresse treet ytterligere. Risikoen er da at det tørre inneklima skader treet.

  Om du da planlegger å plante treet til våren vil jeg råde deg å ha granen stående ute så lenge som mulig, og at den igjen får flytte ut igjen etter julen for å minimere tiden innendørs. Glem ikke å kort venne granen ved bytte, som å la den stå i noe kjøligere rom noen dager før den flyttes inn.

  Tenk på å at flyttingen fra utendørs til innendørs vil gjøre slik at granen mister nåler. Det viktige er å minimere hvor mye den mister ved å venne den og vanne nøye.

  En plante i potte kan trenge beskyttelse rundt røttene, så pakk gjerne inn potten med isolering når den står ute og pass den for teleskader på våren før jorden har tinet. Vann derfor nøye og beskytt treet mot sterk vårsol.

  Håper svaret er til hjelp!
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.