Til seneste kommentar

Granhekk som ikke har vært vedlikeholdt - kan den reddes?

Vi har en granhekk som ikke har blitt vedlikeholdt før vi kjøpte eiendomen.
Vi vet ikke helt hva vi skal gjøre med den. Enten må den fjernes helt, eller så må vi prøve å redde den. Vi har tenkt å snau klippe den for å se om det blir nytt liv i den. Noen steder står det vi skal klippe på våren, andre steder på høsten og noen har sagt du ikke skal ta annet enn toppene. Hva tenker dere?

Marius

Kommentarer

 • Hei Marius!

  Takk for at du sender inn spørsmålet ditt til oss, og takk for gode bilder!

  Her tror jeg nok at du dessverre ikke får denne like fin igjen som den kanskje en gang var. Gran bryter nemlig veldig dårlig, eller ikke i det hele tatt, fra gammel ved. Den bør derfor beskjæres lite og ofte, og helst aldri mer enn på siste års vekst.

  Den beste tiden å beskjære er tidlig vår eller på sensommeren, men her tenker jeg at du ikke gjør noe galt om du beskjærer den nå på senvåren. Om du ønsker å forsøke å redde den tror jeg at du rett og slett må "stamme" plantene opp litt - altså fjerne alle de døde og bare greinene, og heller la den være bar nederst. Du får den nok ikke tilbake til en god hekk-form, så hvis du ønsker en jevn og fin hekk så hadde jeg rett og slett tatt jobben med å fjerne denne og plantet på nytt.

  Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.