Til seneste kommentar

Forslag til grønne planter i potter utendørs?

Jeg har noen små potter ute jeg gjerne vil ha grønne planter i. Hvilke planter kan jeg bruke til dette? Gjerne noen som kan plantes allerede nå i februar.
Silje

Kommentarer

 • Hei Silje!

  Det spørs jo litt på blant annet størrelsen på pottene og forholdene de står i, samt i hvilken herdighetssone du befinner deg i.

  Hvis du tenker på vintergrønne uteplanter i potte så kan du plante det meste ut nå og ha fine planter frem til våren, men siden det fortsatt er vinter kan en plutselig kuldeperiode gjøre at de ikke klarer seg så bra når varmen kommer tilbake. Det beste er å vente til temperaturene er litt mer stabile.

  Kom gjerne tilbake til meg med pottestørrelse, solforhold og herdighetssone så kan jeg komme med noen forslag du kan ha i pottene dine fremover. :-)
  Silje Gartner
 • Hei!

  Herdighetssone 2. Plantene skal henge i krukker på vegg. Det er mye sol her på sommeren. Pottene er små, 9-10 cm dype.
  Silje
 • Takk for mer informasjon! Hvis du vil ha noe midlertidig allerede nå så pleier Eføy å klare seg med litt lave temperaturer ned mot frost, men det er da sannsynlig at du må bytte den ut til våren igjen. Eføy trives best i halvskygge og kan bli svidd hvis det for eksempel er en sørvendt vegg, men ellers kan den være et fint alternativ også om sommeren.

  Dichondra er en annen hengende grønn plante som kan trives i mye sol om sommeren. Sorten 'Silver Falls' er den vanligste, og er mer sølvfarget enn grønn, men det finnes også en sort som heter 'Emerald Falls' som holder seg grønn.

  Korsknapp/Glechoma er en annen variant som er grønn med noe hvit variegering i bladverket, og er også hengende eller krypende. Merk at denne og Dichondraen må plantes ut når faren for frost er over, og også at så små potter krever regelmessig vanning om de står i solsteken.

  Håper det ga deg noen tips!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.