Til seneste kommentar

Hvilke grønne planter tåler mye sol?

Heia! Vet dere av noen relativt store grønnplanter for å ha innendørs som tåler mye direkte sollys på sommerhalvåret?
Vilde Therese

Kommentarer

 • Hei Vilde!

  Det var et godt spørsmål! Det er flere planter som trives i mye sol, men da kan de trenge litt plantebelysning for å ha det bra også i vintermånedene. Det er allikevel alltid en risiko for at konstant direkte sollys vil brenne selv den mest robuste planten.

  Yuccapalmen tåler direkte sol og er sannsynligvis den planten som passer best til beskrivelsen din. Svigermortungen er ikke fullt så høy, men på en pidestall kan den bli et skikkelig blikkfang. Paraplytre takler lys godt, men blir det for mye sol kan planten bli brent.

  Dette er planter som trives i mye lys, men ikke konstant og direkte sol. Blant dem har vi strelitzia, som trives veldig godt på lyse steder, noe strandkastanj også gjør. Vil du ha noe riktig fint så finnes kroton.

  Hvis ikke du har dårlig tid selges det også palmer i sommersesongen som er mer robuste mot sterk sol, disse kan du ha både inne og utendørs. Kanaripalmen er en flott grønn palme som gjør mye ut av seg og Australdrakelilje, også kalt Cordyline, kommer i flere farger fra rødt til rosa til grønt og kan egne seg utmerket på et solrikt sted. 

  Håper det ga noen forslag!


  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.