Grønnsak planting i åsen

Hei kjære Plantasjen
Jeg har ett prosjekt jeg vil starte på nedsiden av huset mitt, jeg vil dyrke mine egne grønnsaker, men det er sollys herfra fra Morgen til Formiddag på vinteren, og litt utover ettermiddagen på sommeren. Hva kan jeg dyrke? Og hva må jeg kjøpe av dere for gjøre om åsen?

Kristian

Kommentarer

 • Hei Kristian!

  Jeg liker designen du har lagd veldig godt! Veldig bra for å utnytte bratte områder til planteringer.

  Det høres tross alt ut som at du får bra med lys ved planting og da mange grønnsaksplanter og urter er ettårige (med unntak) kan det gå bra med det meste. De eneste som da skulle trenge mer sol er fruksettende grønnsaker (chili, paprika, tomat) men det kan gå, også med noen færre soltimer.

  Noter deg at plantene kan bli noe magre og at du får mindre avling, men det betyr bare at du får flere sjanser til å eksperimentere med hva som virker best. Ellers så kan jeg anbefale rotgrønnsaker, salater og kål. Også mange bønner og erter kan klare seg bra og det blir både vakkert og godt.

  For å få dette bygd så tenker jeg at det er best å kontakte en anlegger for å få i orden selve bygget. Men når du så skal plante så kan du med fordel fylle på med jord og litt barkMULLL. La det være muligheter for at vannet kan renne ut.

  Om du planlegger å også ha en del der bakken slutter ( som vist mellom trapp og "planteskuffer") kan jeg anbefale deg å bruke markduk eller markdekkende planter som holder fast jorden. Når du så er sikker på at jorden holder seg fast kan du også plante bærbusker der, som f.eks blåbær, stikkelsebær og rips.

  Jeg krysser fingrene for at plantingen din blir ordentlig fin, og med planene som du allerede har vist så ser det skikkelig bra ut. Lykke til!
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.